Waarom de Vespa Sprint een slimme keuze is

Home / Blog / Brommer / Waarom de Vespa Sprint een slimme keuze is

Wanneer je op zoek bent naar een mooie retro scooter is er veel keuze. Je komt bekende merken tegen, minder bekende merken, goedkoop, duur en alles wat ertussen zit. Kijk maar eens in de Fast & Furious scooterwinkel, het staat vol met prachtige scooters. Smaken en voorkeuren verschillen, toch willen we op deze pagina een pleidooi maken voor de Vespa Sprint. Waarom is juist deze scooter een slimme keuze?

Korte historie

Piaggio maakt al sinds 1946 scooters. In 1965 kwam de Vespa Sprint GL uit, een 150cc motorscooter met een elegant design, vier versnellingen en de bekende mono arm voor- en achtervork. Dit model zou tot 1974 in productie blijven. De Veloce kwam er in 1969 bij, dit model zou tot 1976 verkocht worden. Sinds 1973 zitten er richtaanwijzers op deze scooters, dit was namelijk een verplichting voor de Amerikaanse markt. In India zou de kopie Bajaj Chetak het stokje overnemen, in meer recente jaren is de Vespa Sprint in een moderne styling teruggekeerd in het assortiment. De opvolger van de Vespa S heeft in Nederland een 50cc motor met automatische versnelling, er is ook een Sprint S uitvoering met een iets afwijkende styling.

De nieuwe Vespa Sprint

Het nieuwe model is geïnspireerd door de Vespa 946, waarmee deze editie helemaal up-to-date is met het oog op kwaliteit. De stalen overkapping is gebleven, dit is geen standaard plastic body zoals we dit op de goedkope retro scooters vaak zien. De mono arm voorvork is ook hier toegepast, wat garant staat voor een stabiel rijgedrag. Schakelen hoeft niet meer, de 4-takt benzinemotor is ook veel zuiniger dan voorheen. Aan de veiligheid van de rijder is ook gedacht, want Piaggio heeft op deze serie gebruik gemaakt van gevlochten remkabels die een hogere remdruk tot stand brengen. De elektronisch gestuurde snelheidsmeter biedt een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het mechanische systeem dat andere fabrikanten nog hanteren.

Tip: De nieuwe Vespa sprint modellen zijn in Nederland voordelig verkrijgbaar bij FastFuriousScooters.nl

Een scooter die met zijn tijd meegaat

Het is een uitdaging om die klassieke look te behouden, en toch moderne vernieuwingen door te voeren. Het is gelukt, want de Vespa Sprint is uitgerust met 12” aluminum velgen, een USB aansluiting, LED lampen en een I-get motorblok met een 1-cilinder 3 kleppen injectie systeem. Dus minder tanken, verder rijden en nagenoeg geen onderhoud.

Waarom een Vespa Sprint kopen?

Het is bekend dat Vespa scooters niet de goedkoopste opties zijn, daarvoor kun je beter naar IVA kijken, BTC of eventueel een SYM scooter. De Sprint ligt wat betreft de luxe Vespa scooters nog in een betaalbare klasse, tenminste in de standaard uitvoering. Het voordeel hierbij is dat ‘standaard’ eigenlijk al heel compleet is. Met rijklaar maken en een kenteken kun je voor een redelijk bedrag een prachtige scooter kopen waar je jarenlang plezier aan zult beleven. Je kunt kiezen uit een 25 km/u snorscooter of een 45 km/u bromscooter, dat maakt in prijs niet uit. Als je voor kwaliteit wilt kiezen, maar even niet het geld in kas hebt, dan kun je bij Fast & Furious scooterwinkel ook betalen in termijnen. Door te leasen tot maar liefst 72 maanden, of in drie termijnen als je snel en zonder rente wilt afrekenen.

Aanbevolen: het is nu ook mogelijk een Vespa te personaliseren bij Fast Furious Scooters.

Mag het iets meer zijn?

Naast de standaard Vespa Sprint kun je ook nog kiezen voor een flink aantal extra opties. Denk aan beugels, andere banden, een windscherm of de lak in een andere kleur dan je standaard kunt kiezen. Je kunt kiezen voor ‘standaard custom’ waar extra’s al door de leverancier zijn uitgezocht, of begin met het basismodel en voeg precies toe wat jij wilt. Daarbij kun je vaak kiezen tussen Piaggio onderdelen of wat goedkopere ‘derde-partij’ producten die vaak net zo goed zijn. Neem bij vragen gewoon even contact op met de Fast & Furious scooterwinkel helpdesk, die helpen je graag verder.

Bekijk ook